2020. április 26., vasárnap

ugyan menj már

Jézus ekkor elindult vele. Mk 5,24a

Csak semmi kapkodás. A sürgősségi ellátásban általában nincs kapkodás, mert ami van az már megvan. Lehet hatékonyan intézni valamit kapkodás nélkül, sőt leginkább úgy lehet. Attól még nem kevésbé életbe vágó, nincs is láblógatás, sőt tétovázás sincs. Cselekvés van.
Itt Jairus meg Jézushoz, haldokló lányának kér segítséget. Nem részletezi a tüneteket, egyből a megoldást kéri Jézustól, merthogy tudja a megoldást. Kézrátétel, csoda – egyszerű természetességgel kéri a gyógyítást. Kér, hát adatik.
Jézus pedig elindul vele. Nem tesz távcsodát, nem sürget senkit, de nem is várakozik. Elindul vele. Az úton történnek egyéb dolgok, mint általában, semmi sem olyan egyszerű. Egy vérfolyásos asszony feltartja, a lány is meghal közben, nagy zűrzavar a kezdődő gyász miatt – ezek nem zökkentik ki Jézust. Ahogy elindult, úgy végig is megy. Ami út közben adódik azt megoldja, helyre teszi, elintézi. Nem kapkod de nem is áll meg. És befejezi, amiért elindult.
Jó, ha mi is tudunk így. Megőrizve nyugalmunkat és bizalmunkat végigmenni, végigcsinálni és befejezni. Lehet ilyen egyszerűen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése